Når jeg er på oppdrag offshore, betyr det for min del Norsk Sektor, aldri noe annet. Jeg setter pris på det store intense fokuset på sikkerhet, og alt arbeidet som legges inn for at alle skal komme trygt hjem etter oppholdet på plattformen. Samtidig gjør dette også min beredskaps innsats langt enklere når folk flest ikke skader seg hele tiden.
De første årene jeg arbeidet som sykepleier på plattform opplevde jeg både 3-4 skader, eller fler på en eneste tur. det var snarere unntaket dersom ingen hadde skadet en finger, eller klemt en hånd -isolert sett ikke så alvorlig, men det viser seg at små hendelser bidrar til opphav av alvorlige ulykker.
Offshore sektoren har lært at gjennom "null toleranse" unngår vi de små skadene, og som følge av dette uteblir også de store ulykkene. Dette har gjort oljesektoren til en relativ trygg arbeidsplass.
Nå har alle plattformer også minst en hjertestarter, ekg og annet akuttmedisinsk utstyr som er nødvendig for å stabilisere og ivareta livsviktige funksjoner til man får transportert pasienten i land, eller får bistand av SAR helikopter -dette fungerer på mange måter som nordsjøens egen ambulanse og er bemannet med både anestesilege og anestesi sykepleier som har den nødvendige kompetansen til å ivareta personell den tiden det tar å transportere til nærmeste behandlende sykehus på land.
På plattform har man ingen andre til å hjelpe seg rent medisinsk, man stoler på seg selv, og må ta de riktige beslutningene fortløpende når det er kritisk. Men det finnes hjelpemidler, og i dag er telefonlinjene nesten alltid i funksjon, og det er mulig å sende ekg direkte inn til land for vurdering dersom man er i tvil.
Moralen er likevel alltid: det er bedre å sende i land en for mye, en en for lite. Er man i tvil, betyr det raskeste veg til sykehus og helikoptertransport.
Av daglige rutiner hører drikkevannskontroll, generell hygiene, forebyggende helsearbeid, støy og lysmålinger og kjemikaliehåntering med til rutinemessige gjøremål. Dessuten er det alltid noen som ønsker å snakke et pa rord med "medic" -som er den uformelle betegnelsen mange benytter offshore.
Kunne du tenke deg jobb som offshore sykepleier. Her finner du mere informasjon:
www.mks24.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar