Offshore sykepleier

MKS24 AS leier rutinemessig ut offshore sykepleiere til Norsk sokkel. Oppdragene varierer fra akutte enkeltoppdrag med noen dagers varighet, til en standard offshore periode på 14 dager og olje turnus som vi kaller det. 2:$ 2 uker offshore etterfulgt av 4 uker avspassering.

Mange lurer på lønnsnivået for offshore helsepersonell. Generelt skilles det ikke mellom Sykepleier med eller uten videreutdanning, og alle uten offshore erfaring starter med 0år ansenitet. Litt avhengig av hvilken tariff man havner under starter lønningene på ca 310,- pr time eller ca 600,000,- pr år. Dette er lønn som ligger helt på det jevne offshore. Enkelte selskaper betaler mer, men med få unntak er det ingen som får tilbud under tariff. Overtidsreglene er ryddige, og overtid inngår regelmessig som en del av turnusen.

For å arbeide offshore bør man ha videreutdanning i Anestesi, eller svært variert erfaring kombinert med prehospital tjeneste / akuttmedisin. De fleste bør regne med minimum 5 år praksis fra grunnstudiet, og 2års praksis som anestesisykepleier før de blir vurdert som offshore kandidat.

Når de faglige kvalifikasjoner er tilstede, er alt man behøver et sikkerhetskurs som varer en uke, og en helseattest for offshore persnoell. Det er ingen spesielt strenge krav, men normal god helse, regulert diabetes og ingen tendenser til besvimelser etc. Sikkerhetskurset innebærer også praktiske øvelser under vann med simulert Helikopter velt som blir snudd på hodet. Har man en alvorlig klaustrofobi fra før, eller vannskrekk er ikke dette en passende arbeidsplass. Under enhver nødsituasjon der evakuering er påkrevet bør man være klar til å hoppe i havet -og beherske redningsteknikk for å etablere seg i flåten.

For de som har konkrete spørsmål rundt dette med å jobbe offshore som sykepleier og hvor man kan henvende seg for kurs etc. ta gjerne kontakt med: post@mks24.no eller via hjemmesiden www.mks24.no Der finnes en egen offshore side med litt praktisk info.

5 kommentarer:

  1. Her er standard listen fra web portalen jobboffshore.no som beskriver offshore sykepleier fufnksjon og krav

    http://www.jobboffshore.no/yrker-offshore/sykepleier-offshore/

    SvarSlett
  2. Kan man jobbe offshore som intensivsykepleier?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, både anestesi -og intensivsykepleiere kan jobbe offshore. Det er generelt en stor fordel med noe prehospital erfaring. Ellers er variert praksis alltid et pluss. Intensivsykepleieren bør vurdere et kurs som omfatter intubasjonsteknikker. Og alle har nytte av PHTLS kurset både for å takle jobb situasjoner, og i jobbsøker sammenheng.

      Slett
  3. Hei

    Har nå jobbet i 2år siden endt bachelor utdanning som sykepleier på akuttmedisinsk slagpost. Har søkt intensiv videreutdanning til høsten. Eg ser det er flere høyskoler som tilbyr videreutdanning innen akuttmedisin som eget felt. Er dette noe eg heller burde søkt på?
    Er også Verneombud på posten min og har 40 timers HMS kurs. Er dette pluss i boken på noen måte?
    Er det også sånn at man bør ta sikkerthetskurs på egenhånd før søknad offshore eller er dette noe arb.giver tilbyr helt/delvis?

    Takk for svar
    Hilsen Ida

    SvarSlett
  4. Hei!
    Jeg lurer på hva en sykepleier som jobber offshore har som timelønn, månedslønn og årslønn?

    - Elisabeth Nordgård

    SvarSlett